Täta tak med takläggare i Stockholm

Om du anlitar en professionell takläggare i Stockholm får huset ett lyft och du behöver inte riskera att vatten från regn och snö letar sig in i ditt hus.

Den oinvigde kan lätt tro att takläggarens enda uppgift är att lägga ut tegel- eller betongplattor snyggt och prydligt på ett hustak. Men den delen är bara slutfasen i ett större projekt. Takläggarens primära uppgift är att se till att huset blir tätt. Det första steget är att taket blir korrekt isolerat.

Efter isolering är det dags med underlagsarbete som innebär att papp eller tunn plåt läggs på taket. Det är närmast en självklarhet att ett tak ska hålla tätt och förhindra fuktskador. Men sanningen är att fuktskador i hus ger försäkringsbolag stort huvudbry och höga skadeersättningar.

När tätskiktet är avklarat följer den estetiska delen för takläggaren. I vårt land har vi gärna tegelpannor på taken. De är lätta men kan ibland blåsa iväg i stark blåst. Pannor i betong är tyngre men kräver ett hållfast undertak. Å andra sidan finns det betongpannor i olika färger.

Takläggare i Stockholm renoverar tak

Äldre hus har ofta utsatts för hårda påfrestningar med stark vind och tung snö. Takpannor kan komma ur läge och ibland kan de spricka. I värsta fall kan de lämna taket och hamna i trädgården. Tegelpannor på taknocken är särskilt illa utsatta. Om vattnet från smält snö och regn letar sig in genom pannorna kan reglarna under dem skadas och ruttna.

Du har köpt ett äldre hus med ett rött tegeltak som en gång blänkte i solsken. Idag är taket inte lika fräscht. Pannorna har avlagringar och är snarast gröna. Du har funderingar på om allt står rätt till med taket men vågar inte själv klättra upp och inspektera. I stället tar du kontakt med en firma som har takläggare i Stockholm.

Efter att en takläggare har undersökt taket får du ett överraskande förslag. “Ditt tak är i ganska dåligt skick men jag föreslår att du lägger ett plåttak på huset”, säger takläggaren. “Ett sådant tak är lätt och blir i det närmaste underhållsfritt och håller i lång tid”.

Läs mer på https://www.takläggarestockholm.net.