Allt om bygg och tapetsering

Är du intresserad av att bygga, renovera och av allt annat som rör hemmafixande? Du är långt ifrån ensam. Sverige har drabbats av en riktig byggfeber och man ser att fler än någonsin väljer att prioritera det egna hemmet framför exempelvis resor och bilar.

Det är roligt, men det är också något som visat sig komma med – milt uttryckt – varierande resultat. Vissa lyckas riktigt bra. Andra lyckas inte alls. Man ska komma ihåg att renoveringar bygger på händighet, på noggrannhet och på att man också tar sig tiden som krävs. I många fall går privatpersoner in i projekt med lite för stor överskattning av den egna förmågan – och där man samtidigt underskattar det jobb som ska göras. En farlig kombination.

Många projekt blir aldrig slutförda och tyvärr så finns en annan avigsida med detta också. Många familjer går isär efter en renovering. Man bråkar, det tar för lång tid, det är stressigt och till slut har man också fått nog av varandra. De pengar man ville tjäna på att göra jobbet på egen hand slutar istället med att man förlorar kärleken.

Vår ambition är att ge goda råd, tips och olika idéer kring olika byggfrågor. Vi som driver sidan har olika bakgrund inom byggbranschen – som målare, tapetserare och snickare – och vi vet vad som kan göras, vad som ska göras och vad du som privatperson ska undvika att ge dig in på. Vi hoppas av den här sidan ska ge dig matnyttig information och goda råd som gör att du kommer väl förberedd in i det projekt du planerar.

Det ska vara roligt att bygga om, tapetsera, måla och förändra i hemmet. Vi hoppas av våra tips leder till just detta och samtidigt ger dig lust att prova dina vingar även inom andra områden. Välkommen!