Takläggare Lidingö – ett tufft yrke

Det finns många olika yrken som kräver mycket av sina utövare. Men ändå är kanske inte takläggare på Lidingö ett av de yrken som man kommer att tänka på.

Polis, soldat, gruvarbetare, personal på fiskebåtar. Detta är yrken som man ofta talar om när det handlar om svåra och utmanande jobb som kräver en hel del både fysiskt och mentalt. Och det är sällan som takläggare kommer på tal, även om det är ett mycket krävande arbete när man tittar närmare på det.

Den som arbetar som takläggare arbetar alltid på höjder som kan orsaka stor skada vid ett fall. Och det gäller även ifall det är ett enplanshus. För det kan räcka med ett fall från en så låg höjd som en halv meter, för att det ska bli en skada som exempelvis hjärnskakning eller brutna ben.

Som takläggare kommer du ofta att få arbeta på flerfamiljshus där ett fall kan vara dödligt. Därför används en hel del säkerhetsåtgärder så att fall undviks. Men det är ändå inte något jobb för dig som har höjdskräck. Ändå är höjden endast en av de utmaningar som du kommer att träffa på i ditt jobb som takläggare.

Fysiskt påfrestande att arbeta som takläggare

Om du börjar arbeta som takläggare på Lidingö så kommer du snabbt att inse att du oftast kommer att arbeta på ytor som lutar. Det innebär att du aldrig kan sätta ner dina fötter på ett jämnt underlag, vilket kommer att vara påfrestande på fötterna och benen. Men även på resten av kroppen.

Arbetet som takläggare är även tungt för ryggen då du sällan kan utföra arbete fullt upprätt, eller ens sittande på knä eller rumpa. Och slutligen kommer du att använda dig av material som du ofta får förflytta för hand från marken eller en byggnadsställning, och dit du ska använda det.

Alla dessa faktorer gör att takläggare blir ett yrke som inte passar för dem som är höjdrädda eller för dem som har någon typ av fysiska bekymmer på någon del av sin kropp. Det är också mycket viktigt att du tar noga hand om dig själv så att du orkar med en hel arbetsvecka.