Renovera hållbart

Vid en renovering av bostaden så kan man ta tillfället i akt och se om det är möjligt att renovera lite mer hållbart. Det gynnar både miljön och plånboken eftersom kostnaderna minskar.

Det är alltid kul att förnya hemmet och förändringarna kan se ut på flera olika sätt. Antingen kan man ändra om i inredningen eller så tar man till en ordentlig renovering. Oavsett om man vill förändra lite smått eller satsa på en stor renovering så kan man med enkla knep förnya hemmet på ett hållbart sätt.

Var kreativ

För att förnya hemmet på ett hållbart sätt så gäller det att vara kreativ och ta tillvara på det man redan har. Vill man göra en större renovering så kan man absolut göra det på ett hållbart sätt och det finns flera saker man kan ta tillvara på. Ett exempel är att ta vara på köksluckor och istället för att byta ut ett helt kök så målar man om sina luckor och på så sätt kommer köket att se nytt och fräscht ut. När det kommer till målning så är det bäst att anlita hjälp. Bor man i Stockholmsområdet så finns det exempelvis duktiga målare i Järfälla som gärna sköter målningen.

Man kan också förnya hemmet med enbart nya tyger och det kan vara nya gardiner, eller varför inte klä om soffan? Tyger går utmärkt att återanvända, så gå igenom garderoben för att hitta användbart tyg som kan passa till exempelvis omklädning av soffan eller kanske nya kuddar.