Rädda gamla golv med golvslipning i Stockholm

Även de allra mest trasiga och gamla golven i Stockholm går att rädda genom att utföra en bra lagning och en golvslipning, med efterföljande behandling.

Det är lätt hänt att man kan tänka att gamla och slitna golv bara är att byta ut mot något nytt. Men det går att få ett golv att se ut som nytt igen utan att byta ut det. Ett golv som är helt och slätt. Och som kanske till och med har en ytbehandling som gör att golvet verkligen ser ut som att det är utbytt mot ett annat.

Golvslipning är lösningen som gör att ett golv får nytt liv igen. Och att du som fastighetsägare inte enbart sparar pengar och tid utan att du även kommer att spara på miljön. Något som kan vara motiverande i dessa tider då alla försöker dra sitt strå till stacken gällande hållbarhet och miljötänk.

Lagning före golvslipning

Kanske har du hundar som tycker det är roligt att spurta omkring på vardagsrumsgolvet. Eller så kanske du har en kompis som gärna vill dansa loss med höga klackar när det är dags för partaj. Men det kan även vara så att du själv tänkte lite fel när det var dags att möblera om, vilket resulterade i några djupa och fula repor på parketten.

Ett golv tar stryk av allting som sker på det. Antingen det är klorna på ett husdjur, klackar, bordsben eller något helt annat. Som solens strålar eller något som spillts. Men med hjälp av en golvslipning går det att rädda golvet och få det att se ut som nytt igen. Det enda som behövs är en lagning innan golvslipningen, som inte ens kommer att synas när behandlingen är klar.

Golvslipning utan damm

Många drar sig för att utföra en golvslipning för att man tänker att det kommer att damma något förfärligt. Men idag finns det maskiner inom golvslipning som har en dammsamlare på sig. Lite som en dammsugare och en golvslipningsmaskin i ett och samma skal.

Sammantaget gör det att det inte kommer bli något extra damm och att du inte heller behöver täcka för dörrhålet till det rum som ska slipas. Det enda som behövs är att rummet töms på alla möbler och annat som finns på golvet. Och det kan även vara bra att dammsuga ytan innan golvslipningen går igång, så att det inte blir några nya repor på ytorna.

Behandling efter golvslipning i Stockholm

Inom golvslipning i Stockholm finns det några få moment som behöver utföras innan golvet är helt färdigt att börja nyttjas. Först och främst är det en lagning ifall det behövs. Det kan innebära att bitar eller djupa repor fylls i. Men också att delar eller hela plankor byts ut.
Därefter sker en golvslipning innan det slutligen blir dags för en behandling. Det kan vara en behandling som innebär att golvet oljas in eller behandlas med vax. Men det kan även vara så att golvet ska målas med en lack eller med en färg som har något pigment i sig.

Läs mer information samt tips om golvslipning i Stockholm på webbsida: golvsliparnastockholm.nu