Gör en golvslipning och hämta hem Japan till Stockholm

Hur kan en golvslipning göra ditt hem till japandi i Stockholm? Om du inte har hört talas om trenden än kan det vara dags att möta en multikulturell succé.

Den som gillar att hålla kolla på inredningstrender har säkert hört talas om “japandi” – en trend som har blivit allt mer populär. Om du ännu inte har upptäckt fenomenet så är det dags nu! En så enkel sak som en golvslipning kan få din lägenhet i Stockholm att kännas som wabi-sabi-hygge i nära perfektion.

Det kanske låter lite märkligt men den klassiska skandinaviska och den klassiska japanska stilen är en matchning som verkar vara skapad i himlen. De kommer från helt olika delar av planeten men de verkar ha utvecklats för att vara tillsammans för evigt. Men vad är denna blandning av stilar? Och hur får du till den?

En golvslipning får fram det varma ljuset i ditt hem

Det är egentligen inget nytt fenomen och skandinaviska designers har länge inspirerats av Japan. Det var inte särskilt svårt, eftersom båda kulturerna verkar ha en förkärlek för jordnära material, minimalism och naturligt ljus. De senaste åren har stilen dock fått ett eget namn, vilket alltid är en bra start på ett nytt fenomen.

Några viktiga element i stilen är trägolv, stora fönster och tidlösa inredningsdetaljer. Om du vill inreda ditt hem i den här stilen är det bättre att satsa på några stilrena och kvalitativa möbler än många nya pryttlar. Slipa de gamla trägolven och behandla dem med en vacker olja för att få till det varma ljuset inomhus.

Behandlingen efter en golvslipning gör golvet skinande vackert

En annan viktig del av japandi-stilen är funktion. Ett hem ska vara harmoniskt och vackert men det ska också vara praktiskt. Du ska ju vilja leva i det. Ditt hem är platsen där allt det viktigaste i ditt liv händer och målet med den här stilen är att skapa trivsel och lugn hemma.

Trä är viktigt i både skandinavisk och japansk inredning. Man kan faktiskt gå så långt som att säga att det inte blir någon japandi utan trä. Helst ska man låta träets naturliga färg och struktur komma till sin rätt. Genom att till exempel efterbehandla golvet med en vacker lack kommer det att skina.

Börja med en golvslipning och ta resten av världen sedan

Det är ingen hemlighet att sinnebilden av skandinaviska och japanska hem är utan röra. Mängden kaos behöver med andra ord minimeras. Om du är en person som har svårt att hålla ordning är det ingen som klandrar dig. Dessutom är inredningstidningarnas bilder omöjliga att uppnå för normala människor. Satsa istället på bra och snygg förvaring.

Med ett slipat trägolv kan du också göra japandi till din alldeles egna stil genom att till exempel lägga in vackra trasmattor. Du behöver inte göra allt på en gång. Om du börjar med golvet och arbetar dig uppåt kommer du snart ha skapat dig en mysig oas som på något sätt känns både hemma och långt bort.

För mer information samt tips besök denna hemsida: stockholmsgolvslipning.nu