Fönsterbyte för bostadsrättsföreningar – praktiska tips och råd

Är ni en bostadsrättsförening som funderar på att utföra ett fönsterbyte? I så fall finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Här kommer några råd.

Som bostadsrättsförening kan man kraftigt sänka sina uppvärmningskostnader om man byter ut dåliga fönster mot nya med lågt u-värde. Men för att man ska maximera vinsten är det viktigt att man väljer rätt typ av fönster. Helst ska de vara både energisnåla och tidstypiska, samt passa husets arkitektur.

Att välja rätt fönster är inte alltid så lätt och därför kan det vara bättre att anlita en konsult som är specialiserad på fönsterbyte för BRF:er. Då hjälper de till att hitta fönster med rätt profil, tar in offerter från hantverkare och ser till att arbetet utförs korrekt och hela tiden rullar på. Konsulten hjälper även till med att ansöka om bygglov om det behövs.

Hur mycket kostar ett fönsterbyte för en bostadsrättsförening?

Hur mycket ett fönsterbyte kostar beror på hur stor fastigheten är och hur många fönster som ska bytas. Det kan kosta från ett par hundra tusen kronor upp till några miljoner. För att få en tydlig prisbild måste man ta in offerter från olika firmor och jämföra. Men med tanke på att energikostnaderna sänks och fastighetsvärdet ökar är det en renovering som lönar sig för en bostadsrättsförening.

När man planerar ett fönsterbyte och väljer fönster gäller det att även tänka på underhållet och livslängden. Träfönster av bra virke kan hålla i över hundra år, bara de underhålls regelbundet. Men även dagens moderna plastfönster har lång livslängd och kräver dessutom inget underhåll.

Läs mer information och tips för dig på webbplats: fönsterbytebrf.se