Dags att måla om trapphuset?

Har trapphuset sett sina bästa dagar? Har ni i bostadsrättsföreningen bestämt er för att måla om? Anlita då en proffsig och erfaren målerifirma som tar hand om hela processen från början.

Att måla om brukar göra stor skillnad. Har väggarna och trappan i huset blivit slitet och fläckigt kan det vara dags. Att måla trappa och trapphus lämpar sig inte för lekmän. Det kan handla om höga höjder och svårtillgängliga ytor. Dessutom krävs det ett proffsigt resultat. Det ska också vara rätt färg och kulör.

Överlåt målningen till en erfaren målerifirma. Det gäller såväl privatpersoner som föreningar eller företag. Privatpersoner kan dessutom utnyttja ROT-avdrag på arbetskostnaden. Så det finns all anledning att anlita en målerifirma. Be om en offert på uppdraget, och välj om du vill betala per timme eller ett fast pris.

Mer omfattande arbete

När det kommer till målning är det ofta inte enbart en yta som ska behandlas. När man målar om en vägg märker man snart att till exempel golvlister och dörrfoder också behöver en uppfräschning. Till snickerier krävs annan teknik och färg. Valet av kulör kan du som beställare bestämma själv, men vilken typ av färg man bör använda känner målare väl till. Vilken färg som passar till olika underlag och även vilken kulör som passar bäst kan du rådfråga din målare om.

Det behöver inte bara handla om målning, det kan lika gärna vara tapetsering eller invändig såväl som utvändig målning. Det handlar dessutom om allt nödvändigt underarbete för ett perfekt resultat; spackling, tvättning, skrapning och slipning.