Attefallshus utan bygglov i Stockholm

Det är nästan så man inte tror det är sant. Bygger man ett attefallshus i Stockholm som inte är större än 30kvm, t ex ett litet gästhus, behövs inget bygglov.

Anna-Lenas son Peter hade under några år arbetat utomlands som reseledare. Men nu började han längta hem till Sverige. Åtminstone ville han vara hemma under de fina sommarmånaderna. I Stockholm hade han blivit erbjuden jobb som rundtursguide på ett av muséerna, en chans som kanske aldrig skulle komma tillbaka. Så han tackade ja med detsamma.

Frågan var bara var han skulle bo. Innan han åkte utomlands hade han bott hos mamma och pappa utanför Stockholm, i skärgården. Han var ingen stadsmänniska och undrade hur han skulle klara av att bo i en tråkig lägenhet. Men så kom han på att han kunde fråga föräldrarna om de ville ha ett attefallshus på tomten.

Attefallshus blev en bra deal

Föräldrarna hade till hans förvåning tyckt att idén varit bra. Peter hade sparat en hel del pengar då han kört rundresor och inte behövt röra sin lön. Dessa hade han tänkt investera i huset. Han kunde bo där när han var hemma och föräldrarna kunde använda det som gäststuga när han inte bodde där.

Förutom att attefallshuset i Stockholm kom färdigt med allt var det skönt att slippa begära bygglov. Föräldrarnas hus skulle bli värt ännu mera. Om någon köpte huset hade de möjlighet att hyra ut attefallshuset och få in lite extra pengar. Det fanns så många plus, men det största var att han fick bo i skärgården och slapp stan. Läs på mer om nyckelfärdiga attefallshus här: www.attefallshusstockholm.nu