Stuckatur i Stockholm är snyggt 

Gamla byggnader med rum där det är högt i tak har ofta stuckatur i Stockholm. Det är en viktig prydnad för byggnaden och ett riktigt hantverk att åstadkomma. 

Man kan exempelvis se stuckatur som fasaddekoration på ett gammalt hus, men det är invändigt man ser det mest. Det kan vara rosetter och formationer i gips runt om exklusiva taklampor och det kan vara prydnader längs med tak och lister. Det är ofta folk vill ha sin centrala paradvåning renoverad och därför beställer man ny stuckatur i Stockholm. 

Stuckatur i Stockholm är ett gammalt, gediget hantverk, och det finns risk att yrkeskunskaper försvinner med tiden om man inte utbildar fler ungdomar. Stuckatur är en gipsartad blandning av kalk, sand och vatten. Det är ett både gammalt och miljövänligt sätt att dekorera ett rum eller en byggnad. 

Stuckatur med tradition 

Det är inte så vanligt med stuckatur i nya bostäder, men det finns beställare som önskar sig det när man för övrigt har en gammaldags stil på sin inredning. De som beställer stuckatur i Stockholm är ofta personer som flyttar in i en nedsliten våning och ska snygga upp den. Man kan forma denna gipsmassa på olika traditionella sätt och med mönster som är välkända i branschen.

I gamla och anrika lägenheter är stuckatur närmast en självklarhet, och kan man inte restaurera den så beställer man nytillverkade detaljer i samma stil. Därför finns det fortfarande skickliga hantverkare som har specialiserat sig på stuckatur i Stockholm och som gärna hjälper till att upprätthålla gamla traditioner.

Läs mer information och tips för dig på webbplats: stuckaturföretagstockholm.se