Målare Göteborg – hur väljer man rätt?

Målare Göteborg – hur väljer man rätt? I en större stad finns det större utbud av företag och tjänster. På gott och ont. Du har en större möjlighet att hitta en målare i Göteborg, men samtidigt har du också större risk att den målare du anlitar inte visar sig hålla den klass du som kund har rätt att förvänta dig. Här ska vi gå igenom tips kring hur du ska agera för att hitta rätt.

Först och främst dock så ska vi reda ut ett vanligt missförstånd som ligger i varför man ska överhuvudtaget ska anlita en målare. Många väljer att måla på egen hand och där man genom detta sparar pengar. Det är inte omöjligt att måla – men det är väldigt svårt att nå den verkshöjd som en professionell målare kan leverera. Vi skulle i synnerhet säga att folk i gemen tjänar på att direkt anlita en målare om det handlar om större projekt. Ska du måla om fasaden på din villa i Göteborg så gör du, helt enkelt, bäst i att ta professionell hjälp med det detta. Samma sak om det handlar om att måla tak eller måla om i ett större rum. Mindre projekt kan du genomföra själv, men var då beredd på att det kräver uppoffringar.

Många får en chock över hur lång tid det de facto tar att måla. Täckning, slipning, spackling, grundmålning och så vidare: allt tar tid och kraft. Har du verkligen den tiden? Om inte – ta hjälp.

Tips för att hitta rätt målare i Göteborg

Hur ska man då hitta erfaren målare i Göteborg? De tips vi ska ge kan även med fördel användas i samband med att du ska anlita en snickare, en elektriker, en rörmokare eller någon annan typ av hantverkare och lever i en större stad. Det handlar om små enkla ledtrådar som kan hjälpa dig att sålla agnarna från vetet. Vi går igenom dessa lite närmare.

  • Motstå det låga priset. Alla vill spara pengar och ingen vill betala för mycket. Det är en absolut sanning, men det är också något som många företag utnyttjar. Man ger en lägre offert och får in fler jobb – men sköter dessa utan att egentligen klara av dem. Vårt råd är att du tar in offerter från så många målare i Göteborg som möjligt, men att du väljer bort de dyraste och de billigaste – även om det senare kan ta emot.
  • Träffa företaget. Du bör se till att träffa företaget och den målare som ska göra jobbet. Detta för att få en personlig kontakt och en bättre bild av personerna bakom logotypen.
  • Anmärkningar? Finns det några anmärkningar hos Kronofogden eller hos ARN? Hur ser omdömen ut på internet? Kolla upp allt sådant innan. Du kan med fördel även kontakta Skatteverket och du kan även se över om det finns exempelvis försäkringar.
  • Referenser. Den här punkten är viktig: vilka har tidigare anlitat denne målare i Göteborg – och hur nöjda är de? Se till att ringa referenser och se hur de upplevt service, utförande och kontakt.
  • Betala efteråt. Du ska aldrig betala i förskott. All betalning sker då arbetet är klart och besiktigat. En målare som vill ha betalt i förskott ska också kunna visa upp synnerligen starka argument för detta.